Tsjechië

Brouwerijroutes in Tsjechië

Ceske Budejovice, Czech Republic. Budvar Budweiser brewery. Malt cooking workshop.

Tsjechië staat bekend om zijn lange en rijke biertraditie. Het land herbergt talloze brouwerijen die ambachtelijk bier produceren volgens eeuwenoude recepten. Om de bierliefhebbers en nieuwsgierige reizigers te helpen, zijn er verschillende brouwerijroutes in Tsjechië uitgestippeld. Deze routes leiden je langs de meest bijzondere brouwerijen en laten je kennismaken met de lokale biercultuur. Hieronder vind je een overzicht van enkele populaire brouwerijroutes in het land.

1. Pilsner Urquell-route
De Pilsner Urquell-route is een absolute must voor liefhebbers van pils. Deze route voert je langs de brouwerij in de stad Pilsen, waar het beroemde Pilsner Urquell-bier wordt geproduceerd. Je krijgt de kans om het brouwproces van dichtbij te ervaren en natuurlijk ook het bier te proeven. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het Pilsner Urquell Museum, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van deze iconische brouwerij.

2. Bohemian Brewery Route
De Bohemian Brewery Route leidt je door het prachtige landschap van Bohemen, waar je enkele van de oudste brouwerijen van Tsjechië kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld de kasteelbrouwerij in Kácov, waar bier al sinds 1542 wordt gebrouwen. Of ga naar de brouwerij in Krušovice, die bekend staat om zijn pils en zijn historische brouwerijgebouwen. Onderweg geniet je van adembenemende uitzichten en proef je ambachtelijke bieren van hoge kwaliteit.

3. Moravische biertraditie-route
De Moravische biertraditie-route voert je door de regio Moravië, waar je kunt kennismaken met de unieke biercultuur van dit deel van Tsjechië. Bezoek bijvoorbeeld de brouwerij in Nové Město na Moravě, waar je kunt genieten van verschillende soorten bier, zoals het populaire Moravische bronbier. Daarnaast kun je hier ook een bezoek brengen aan het Moravisch Biermuseum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en tradities van het brouwen in deze regio.

4. Třeboň bierfestival-route
Het Třeboň bierfestival is een van de meest bekende bierfestivals in Tsjechië en vindt jaarlijks plaats in de stad Třeboň. Deze route neemt je mee naar dit festival, waar je kunt genieten van een breed scala aan lokale bieren. Daarnaast kun je ook de brouwerijen in en rondom Třeboň verkennen en deelnemen aan proeverijen. Dit is een geweldige manier om te genieten van de Tsjechische biercultuur in een feestelijke en gezellige sfeer.

Als je geïnteresseerd bent in bier en de rijke biercultuur van Tsjechië wilt ervaren, overweeg dan een van deze brouwerijroutes. Ontdek de ambachtelijke brouwerijen, leer meer over het brouwproces en proef de smaken van de lokale bieren. Tsjechië biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor elke bierliefhebber. Proost!

Rating post

Ook interessant in Tsjechië