Tsjechië

De keuken van Tsjechië

Goulash, beef stew with vegetables in tomato sauce

Geschiedenis van de Tsjechische keuken

De Tsjechische keuken heeft invloeden van verschillende culturen, waaronder de Duitse, Slavische en Oostenrijkse keuken. De gerechten zijn vaak stevig en hartig, met veel vlees en aardappelen.

Populaire Tsjechische gerechten

Svíčková

Svíčková is een traditioneel Tsjechisch gerecht gemaakt van rundvlees, dat langzaam wordt gestoofd in een mengsel van groenten en kruiden. Het wordt geserveerd met roomsaus, cranberrysaus en knoedels.

Trdelník

Trdelník is een populair Tsjechisch dessert. Het is een zoet deeg dat om een houten rol wordt gewikkeld en boven open vuur wordt gegrild. Het wordt vaak bestrooid met kaneelsuiker en gevuld met ijs of nutella.

Chlebíčky

Chlebíčky zijn Tsjechische open sandwiches belegd met verschillende ingrediënten zoals ham, kaas, eieren, augurken en mayonaise. Ze worden geserveerd als voorgerecht of als snack.

Goulash

Goulash is een hartig vleesgerecht dat veel wordt gegeten in Tsjechië. Het is een stoofpot van rundvlees, paprika, ui en kruiden. Het wordt vaak geserveerd met knoedels of aardappelen.

Typische Tsjechische dranken

Pils

Pils is een biersoort die zijn oorsprong vindt in de stad Pilsen in Tsjechië. Het is een lichte, heldere en verfrissende bierstijl die wereldwijd bekend is geworden.

Becherovka

Becherovka is een kruidenbitter die wordt geproduceerd in Tsjechië. Het wordt gemaakt van een geheime mix van kruiden en heeft een unieke smaak. Het wordt vaak gedronken als aperitief of digestief.

Slivovice

Slivovice is een sterke Tsjechische pruimenbrandewijn. Het heeft een fruitige en intense smaak en wordt vaak gedronken als digestief.

Conclusie

De Tsjechische keuken biedt een scala aan heerlijke gerechten en dranken. Van stevige vleesgerechten zoals Svíčková en goulash tot zoete lekkernijen zoals trdelník, er is voor elk wat wils. Vergeet ook niet om te genieten van een verfrissend glas pils of een slok Becherovka tijdens uw bezoek aan Tsjechië!

Rating post

Ook interessant in Tsjechië