Tsjechië

Praag: Stad van honderd torens

Praag: Stad van honderd torens

Praag: Stad van honderd torens

Geschiedenis van Praag

Praag, de hoofdstad van Tsjechië, is een oude stad met een rijke geschiedenis. De stad is meer dan duizend jaar oud en heeft vele historische gebeurtenissen meegemaakt. Het was ooit de hoofdstad van het Heilige Roomse Rijk en speelde een belangrijke rol tijdens de Renaissance en de Reformatie. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Praag veel geleden onder de Duitse bezetting. Vandaag de dag is Praag een populaire toeristische bestemming en staat het bekend om haar prachtige architectuur en charmante sfeer.

Architectuur

Praag wordt ook wel de “Stad van honderd torens” genoemd vanwege de vele imposante torens die de stad siert. Een van de bekendste is de Praagse Burcht, een historisch complex dat op een heuvel boven de stad ligt. De Karelsbrug, een prachtige gotische brug over de rivier de Moldau, is een andere iconische bezienswaardigheid. De oude binnenstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, biedt talloze architectonische pareltjes, waaronder de beroemde astronomische klok van Praag en de Sint-Vituskathedraal.

Cultuur en Kunst

Praag heeft een bruisend cultureel leven en staat bekend om haar rijke kunstscene. De stad heeft vele theaters, concertzalen en musea waar bezoekers kunnen genieten van opera, ballet, klassieke muziek en moderne kunst. Praag is ook de geboorteplaats van vele beroemde schrijvers, waaronder Franz Kafka en Milan Kundera, en heeft een levendige literaire cultuur.

Heerlijk eten en drinken

De Tsjechische keuken is hartig en vullend, met gerechten zoals goulash, knoedels en varkensvlees. Een populaire Tsjechische lekkernij is de trdelník, een zoet deeg dat op een rol wordt gewikkeld en vervolgens boven open vuur wordt gegrild. Daarnaast staat Tsjechië bekend om haar biercultuur. Praag heeft vele gezellige bierhuizen waar je kunt genieten van een heerlijk lokaal biertje.

Ontdek Praag

Praag is een stad die je moet ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, kunst of gewoon wilt genieten van de sfeer, Praag heeft voor ieder wat wils. Wandel door de oude smalle straatjes, bezoek de indrukwekkende bezienswaardigheden en geniet van de heerlijke Tsjechische gerechten. Praag wacht op je!


Rating post

Ook interessant in Tsjechië