Tsjechië

Praagse archieven en bibliotheken

Woman in brown hat writing in the diary in view point with amazing view.

De Nationale Bibliotheek van Praag

De Nationale Bibliotheek van Praag, ook bekend als de Nationale Bibliotheek van Tsjechië, is de grootste bibliotheek in Tsjechië en een van de oudste bibliotheken ter wereld. Het werd opgericht in 1777 en huisvest een indrukwekkende collectie van meer dan 6 miljoen boeken, tijdschriften, kaarten, manuscripten en andere bronnen.

Het Tsjechisch Nationaal Archief

Het Tsjechisch Nationaal Archief, gevestigd in Praag, is verantwoordelijk voor het behoud van archivalia uit heel Tsjechië. Het archief bevat talloze documenten, persoonlijke brieven, foto’s en andere historische bronnen die teruggaan tot de 9e eeuw. Het is een belangrijke bron voor onderzoekers, historici en genealogen.

Het Pamatnik Narodniho Pisanictvi

Het Pamatnik Narodniho Pisanictvi, ook wel bekend als het Museum van Tsjechische Literatuur, is een archief en museum dat gewijd is aan de Tsjechische literatuur. Het bevat een uitgebreide collectie manuscripten, boeken, tijdschriften en andere literaire documenten die het culturele erfgoed van Tsjechië vertegenwoordigen.

De Obecni Dum Bibliotheek

De Obecni Dum Bibliotheek bevindt zich in het Obecni Dum, een belangrijk cultureel centrum in Praag. De bibliotheek herbergt verschillende literaire werken en tijdschriften, waaronder zeldzame en waardevolle edities. Het is een populaire bestemming voor literatuurliefhebbers en onderzoekers.

Strahov Bibliotheek

De Strahov Bibliotheek, gelegen in het klooster van Strahov in Praag, is een van de oudste bibliotheken in Tsjechië. Het heeft een uitgebreide collectie van meer dan 200.000 boeken, waaronder zeldzame manuscripten, incunabelen en andere historische werken. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en eeuwenoude boeken.

Rating post

Ook interessant in Tsjechië