Tsjechië

Tsjechische festivals en evenementen

Tsjechische festivals en evenementen

Tsjechische festivals en evenementen

Praagse Lente

Praagse Lente is een wereldberoemd klassiek muziekfestival dat elk jaar plaatsvindt in Praag. Het festival brengt gerenommeerde orkesten, ensembles en solisten uit de hele wereld samen om te concerteren in historische concertzalen. Bezoekers kunnen genieten van prachtige uitvoeringen van verschillende muziekstijlen, waaronder symfonieën, kamermuziek en opera.

Karlove Vary Filmfestival

Het Karlove Vary Filmfestival is een van de oudste filmfestivals ter wereld en vindt plaats in de pittoreske stad Karlovy Vary. Het festival presenteert een breed scala aan internationale films, waaronder speelfilms, documentaires en animatiefilms. Naast filmvertoningen zijn er ook optredens van filmmakers, acteurs en andere gerenommeerde gasten.

Colours of Ostrava

Colours of Ostrava is een populair muziekfestival dat jaarlijks in de stad Ostrava wordt georganiseerd. Het festival biedt een diverse line-up met verschillende muziekgenres, waaronder rock, pop, elektronische muziek en wereldmuziek. Bezoekers kunnen genieten van optredens van zowel lokale als internationale artiesten op verschillende podia verspreid over de stad.

Rock for People

Rock for People is een bekend rockmuziekfestival dat wordt gehouden in de stad Hradec Králové. Het festival trekt elk jaar duizenden rockliefhebbers aan met optredens van bekende nationale en internationale bands. Naast muziek zijn er ook verschillende activiteiten, zoals sportwedstrijden, tentoonstellingen en workshops.

Slavnosti piva České Budějovice

Slavnosti piva České Budějovice, ook wel bekend als het Bierfestival van České Budějovice, is een van de grootste bierfestivals in Tsjechië. Het festival vindt plaats in de stad České Budějovice, de thuisbasis van het beroemde Budweiser Budvar-bier. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan bieren, traditionele Tsjechische gerechten en live muziekoptredens.


Rating post

Ook interessant in Tsjechië