Tsjechië

Tsjechische wijncultuur en wijnroutes

Wine yard plantation in spring in Prague, Czech Republic

Ontdek de rijke wijncultuur van Tsjechië

Tsjechië mag dan bekend staan om zijn prachtige historische steden en adembenemende landschappen, maar wist je dat het land ook een bloeiende wijncultuur heeft? De Tsjechische wijnen worden steeds populairder en trekken steeds meer liefhebbers aan. Als wijnliefhebber mag je dan ook zeker de wijnroutes van Tsjechië niet missen!

De bekendste wijnstreken van Tsjechië

Tsjechië heeft verschillende wijnstreken met elk hun eigen unieke karakter. De bekendste wijnstreken zijn:

  • Moravië – gelegen in het oosten van Tsjechië, staat bekend om zijn witte wijnen, met name de Gruner Veltliner en Müller-Thurgau.
  • Bohemen – gelegen in het westen van Tsjechië, staat bekend om zijn fruitige rode wijnen, vooral de Blauer Portugieser en Svatovavřinecké.
  • Zuid-Moravië – een subregio van Moravië, staat bekend om zijn historische wijnkelders en traditionele wijnproductiemethoden.

Verken de Tsjechische wijnroutes

De Tsjechische wijnroutes zijn perfect om de wijnen van het land te ontdekken. Elke wijnroute biedt een unieke ervaring en brengt je langs prachtige wijngaarden, wijnkelders en pittoreske dorpjes. Hier zijn enkele van de meest populaire wijnroutes:

Wijnroute Zuid-Moravië

Deze route begint in Mikulov en voert je langs schilderachtige wijngaarden en historische wijnhuizen. Onderweg kun je genieten van heerlijke wijndegustaties en lokale gerechten. Mis zeker niet de stad Znojmo, bekend om zijn wijnfeesten en middeleeuwse kelders.

Wijnroute Mělník

Deze route begint in de stad Mělník en voert je door glooiende heuvels bezaaid met wijngaarden. Hier kun je de beroemde Mělník-wijn proeven, die al eeuwenlang wordt geproduceerd. Vergeet niet het kasteel van Mělník te bezoeken, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad en de rivier de Elbe.

Wijnroute Pálava

Deze route is ideaal voor liefhebbers van witte wijnen. Het Pálava-gebied staat bekend om zijn uitstekende Chardonnay, Riesling en Sauvignon Blanc. Verken de schilderachtige wijngaarden en geniet van de prachtige natuur van het Pálava-landschap.

Geniet van de Tsjechische wijncultuur

Tsjechië heeft een boeiende wijncultuur die je zeker moet ontdekken. Plan een reis naar dit prachtige land, volg een van de wijnroutes en geniet van de heerlijke wijnen die Tsjechië te bieden heeft. Proost!

Rating post

Ook interessant in Tsjechië