Tsjechië

Praagse kerstmarkten: Magische festiviteiten

Traditional Christmas gingerbread is sold at a market in Prague, Czech Republic.

Ontdek de betoverende kerstmarkten van Praag

Kom in de feeststemming en bezoek de prachtige kerstmarkten in Praag. De Tsjechische hoofdstad bruist tijdens de feestdagen met betoverende festiviteiten en magische kerstsfeer. Deze kerstmarkten behoren tot de populairste in Europa en bieden een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

De charme van Praagse kerstmarkten

Praag, ook wel bekend als de “Stad van de Honderd Torens”, verandert tijdens de kerstperiode in een sprookjesachtige omgeving. De historische pleinen en smalle straatjes worden omgetoverd tot kerstdorpen met prachtig versierde kraampjes en kleurrijke kerstverlichting.

De lokale ambachtslieden presenteren trots hun traditionele Tsjechische producten, zoals handgemaakt keramiek, glaswerk, houtsnijwerk en ambachtelijke kerstdecoraties. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke Tsjechische kerstlekkernijen, zoals trdelník (een zoete deegsnack) en warme glühwein om de kou te verdrijven.

Oude Stadsplein – Het hart van de kerstsfeer

Het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) is het middelpunt van de Praagse kerstmarkten en biedt een adembenemend decor. Het plein is versierd met een majestueuze kerstboom, omringd door kleurrijke kraampjes. Hier kunt u unieke handgemaakte souvenirs kopen, van kerstversieringen tot sieraden en lederwaren.

Naast het Oude Stadsplein is er een speciale kerstkribbe te bewonderen. De kribbe wordt elke dag levendig gehouden door lokale acteurs die het traditionele kerstverhaal uitbeelden.

Wenceslausplein – Schaatsplezier en heerlijke lekkernijen

Een bezoek aan de kerstmarkt op het Wenceslausplein (Václavské náměstí) mag niet ontbreken. Hier vindt u een schaatsbaan waar jong en oud kunnen genieten van winterse activiteiten. Voor degenen die liever opwarmen, zijn er tal van kraampjes die warme chocolademelk, geroosterde kastanjes en vers gebakken trdelník aanbieden.

De markt op het Wenceslausplein staat ook bekend om zijn ruime keuze aan handwerk. Hier kunt u unieke geschenken vinden, zoals keramiek, houtsnijwerk en gebreide kleding.

Kerstkraampjes op het Havel-plein

Het Havel-plein (Havelské náměstí) herbergt een gezellige kerstmarkt met een intieme sfeer. Dit is de perfecte plek om lokale specialiteiten te proeven, zoals Tsjechische honingproducten, marsepein en ambachtelijke bieren. Terwijl u door de kraampjes bladert, kunt u ook genieten van live muziek- en dansoptredens op het plein.

Kom in de kerstsfeer in Praag

De Praagse kerstmarkten bieden bezoekers de ultieme gelegenheid om in de kerstsfeer te komen. Terwijl de sneeuw zachtjes neervalt, worden de schilderachtige pleinen omgetoverd tot magische plekken vol vreugde en verwondering. Wandel door de betoverende kerstmarkten, ontdek lokale ambachten en geniet van heerlijke tsjechische lekkernijen – dit alles maakt een bezoek aan Praag tijdens de kerstperiode onvergetelijk.

Plan uw reis naar deze prachtige stad en laat u betoveren door de Praagse kerstsfeer!

Rating post

Ook interessant in Tsjechië