Tsjechië

Praagse kastelen en paleizen

Praagse kastelen en paleizen

Praagse kastelen en paleizen

1. Praagse Burcht

De Praagse Burcht is een historische burcht in Praag die boven op een heuvel uitkijkt over de stad. Het is de grootste middeleeuwse burcht ter wereld en herbergt vele historische gebouwen, waaronder de Sint-Vituskathedraal, het Oude Koninklijk Paleis en het Gouden Straatje.

2. Kasteel Troja

Het Kasteel Troja is een barokke residentie gelegen in het Troja-district van Praag. Het kasteel is gebouwd in de 17e eeuw en heeft prachtige tuinen en fonteinen. Ook herbergt het kasteel een kunstgalerij met Europese schilderijen uit de 16e tot 19e eeuw.

3. Barokpaleis Černín

Het Barokpaleis Černín is een prachtig paleis gelegen aan het Loreto-plein in Praag. Het is het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Tsjechië, maar ook een historisch monument. Het paleis is gedecoreerd met prachtige fresco’s en heeft een uitgebreide tuin.

4. Wallensteinpaleis

Het Wallensteinpaleis is een indrukwekkend barok paleiscomplex gelegen in de Malá Strana wijk van Praag. Het paleis is vernoemd naar Albrecht von Wallenstein, een prominente Tsjechische algemene in de 17e eeuw. Het complex omvat mooie tuinen, een kunstgalerij en een astronomische toren.

5. Koninklijk Zomerpaleis

Het Koninklijk Zomerpaleis, ook bekend als het Belvedere, is een prachtig paleis gelegen in de wijk Hradčany van Praag. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder de Koninklijke Burcht, de Koninklijke Tuinen en de Koninklijke Wijngaard. Het zomerpaleis biedt een adembenemend uitzicht op de stad.

Dit artikel geeft een korte beschrijving van enkele bekende kastelen en paleizen in Praag, Tsjechië.


Rating post

Ook interessant in Tsjechië